Här nedan finns en spegling av Facebookflödet från Tjörnarparens FB-grupp, vilket är platsen för den senaste informationen.

Tjörnarparen

View on Facebook

Hej! Är det någon som känner en bra skomakare som kan sy sand gaiters till löparskorna? Alla tips är välkomna! Tack ... See MoreSee Less

View previous comments

Kristian R HemligFick skomakaren på Fjeliev x Bokbindareg att fixa gaiters till cykelskor inför en lång trip 2013 (kostade nästan inget och håller ännu). När min fru försökte samma sak härom året sa skomakaren dock att han inte ville åta sig jobbet. Gissar att det bara är kardborreband du vill ha fastsytt runt skon precis ovanför sulan? Själva damasken kan man köpa färdig.. Har lånat en jag var nöjd av av en kompis, ska försöka kolla upp vad den hette om det är intressant..

1 month ago   ·  1

3 Replies

Avatar

Stefan LagerbladFina trailgaiters finns på altrarunning.se. Iofs anpassade till Altra men man kan ju kolla deras fästen och se vad man behöver göra

1 month ago   ·  1
Avatar

Tobias BackgårdHåller det inte med lim? Det hade ju annars varit en enkel lösning.

1 month ago   ·  1
Avatar

Maria GomezLim är bra att ha i vilket fall, men från det jag hör så räcker inte med bara lim om man ska hålla på länge. Efter ett tag släpper limet (nästan som att man sandpappra bort det). Därför rekommenderas att man även syr banden

1 month ago   ·  1
Avatar

Lena ErikssonInov-8 har gaiters m smalt band under. Funkar bra på trailskor där bandet lägger sig mellan dubbarna. Sen kan man ersätta m vanlig resår. Det enda är att mina är lite stora upptill men har inte haft problem pga det hittills.

1 month ago   ·  1
Avatar

Daniel CerveraRaidlight har “Desert Gaiters” i två olika modeller, designade för ändamålet (och specifikt för MdS). Har inte testat dom själv, men andra produkter från Raidlight har funkat för mig (vätskesystem, handskar). www.raidlight.com/en/gaiters-and-accessories/2849-miniguyitres-desert-gaiters.html#/gue-35_41/col...

1 month ago   ·  1
Avatar

Maria GomezTack alla! Jag har gaiters men letar efter skomakare som kan sy kardborrebandet 🙂

1 month ago

2 Replies

Avatar

Comment on Facebook

View on Facebook

Jonas Viberg, Gabriella Lundh and 23 others like this

Lars HektorGott nytt år Magnus! Strålande träning, vi satsar på snö 2018! 😄

3 months ago   ·  1

1 Reply

Avatar

Comment on Facebook

View on Facebook
View on Facebook

Ragnar Nilsson, Ann-Louise Ingvarson and 23 others like this

View previous comments

Mattias AhleSpången till kohagen?

3 months ago
Avatar

Robert AxelssonÄr flytväst med i den obligatoriska utrustningen 😂

3 months ago
Avatar

Omar Al SwediDen poolen... Tog fel där, vatten/bajs upp till låret :/

3 months ago   ·  1
Avatar

Sylvester PagmertJag hade tänkt tokplöja i leran... nu fick jag tokvada istället😀

3 months ago   ·  1
Avatar

Anna-Sara Johansson

3 months ago   ·  5

2 Replies

Avatar

Maria DahlqvistÅ va jag önskar jag vore med dig där!!!😍😍😍

3 months ago

1 Reply

Avatar

Roger SvantessonNästa år tar nog med armpuffarna ändå. Nu är ju iaf mitt vinterbadande över för denna säsongen. 😁

3 months ago   ·  1
Avatar

Omar Al SwediDen bilden kan förklara loppet rätt bra. 😀

3 months ago   ·  1
Avatar

Tina Loft😊👍

3 months ago
Avatar

Rut Ann-Marie SvenssonGår loppet över Tjörnarpsjön

3 months ago
Avatar

Comment on Facebook

Fråga till er erfarna,vad använder ni för gps klockor?har en polar m400 i dagsläget som duger gott och väl till mig men batteritiden är ju kanske inte duglig om man skall ta sig an lite längre utflykter än dom på max5-6 timmar som jag hittills roat mig med🤑 ... See MoreSee Less

Katarina Aspenberg likes this

View previous comments

Christian JohannessonJag har samma problem, alltså en M400. För att spara batteri la gps:en av efter ca 35 km på Skogsmaran. Tills jag köpt ny är lösningen att ladda klockan samtidigt som jag springer 😁Har testat och det funkar faktiskt, långt från optimalt men det går 🔧🔩🔨

4 months ago   ·  1

1 Reply

Avatar

Jan SöderkvistGPS-klockor är inte hardcore utan mer för wannabe-runners 😉 Enklare att köra utan och på känsla. Och roligare med papperskarta och då veta i förväg vart man ska och när man ska vara navigeringsvaken, än med GPS som talar om först när man tagit fel sväng och man därför måste vara snitselletningsobservant hela tiden. (edit: korrigerat det av FB konstigskapade ordet)

4 months ago   ·  2
Avatar

Henrik NilssonFår man en karta på loppet vid start eller bör man printa något själv?

4 months ago

4 Replies

Avatar

Roger LöfströmPå längre lopp använder jag Garmin Fenix 3. Håller minst 11-12 timmar i navigeringsläge om man inte har widgets påslagna som gör att det går åt batteri i onödan. Klockan går fint att ladda under löpning om man är ute längre. Suunto Ambit 3 är också en klocka som har ännu längre batteritid och också fungerar att ladda under tiden som man har en aktivitet igång. Suunton har jag dock ingen egen erfarenhet av.

4 months ago   ·  2
Avatar

Johan WieslanderGarmin Fenix 3 HR funkar minst 13,5 timmar med navigering och optisk pulsmätning. Har ett fint bättre begagnat exemplar om du är intresserad ;D .

4 months ago   ·  1

1 Reply

Avatar

Romain SchwabJag använder en suunto ambit3 sport. För att batteriet ska vara längre kan man välja att försämra gps-precisionen men jag tycker att batteriet håller ändå ganska bra. Dock har jag varit inte så uppmärksam på det några gånger och har antingen laddat klockan för dåligt samt använt den bästa gps-precisionen (dålig kombo), eller tryckt på stopp-knappen när jag sprang (ja, det finns en lock-funktion annars för att slippa att stoppa klockan omedvetet), eller annat nybörjarfel som brukar hända bara när det gäller. På träning brukar det gå felfritt 😁.

4 months ago   ·  1

4 Replies

Avatar

Thom LeidingPolar V800. Håller ca 12-13h på högsta GPS-upplösning. Upp till 50h med långsammare GPS-uppdagetring.

4 months ago   ·  1
Avatar

Jörgen ForsbackaAmbit 3 Peak. Räcker hela rundan med navigering även om man är ute uppemot 20h.

4 months ago   ·  3

18 Replies

Avatar

Comment on Facebook

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!